МЗ започва масови проверки в големи болници у нас, след разпореждане на премиера

Първа МБАЛБолница болни

Започват проверки в болниците в цялата страна, на които Министерството на здравеопазването е принципал. Това става по разпореждане на премиера акад. Николай Денков, съобщиха от правителствената информационна служба. 

От МЗ добавиха, че няма заложен краен срок за проверките и до 8 декември трябва да бъде предложен график, по който те да се извършат. В рамките на инспекцията ще се следи най-вече за финансови нарушения и други порочни практики.  

Припомняме, днес отново избуха скандал между управляващите, след като стана ясно, че директорът на “Пирогов” е сменен. От МЗ обявиха официално, че д-р Валентин Димитров е освободен като член на Съвета на директорите, а мотивите за това са констатираните нарушения в доклад от проверка на Звено „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването, който е с обем от 134 страници. ГЕРБ – СДС обявиха от своя страна на брифинг в парламента, че ще бойкотират заседанията на парламента заради казуса “Пирогов”. Делян Пеевски в позиция до медиите обяви “пълна подкрепа за “Пирогов”.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст