ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нидерландия за ветото за Шенген: Първо да видим цялата информация от мисията

Министърът по миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург.

“Първо трябва да видим цялата информация от мисията за установяване на фактите и тогава ще вземем решение” – така министърът по миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург отговори на въпрос дари страната му ще свали наложеното вето върху България за присъединяване към Шенген. 

“Първо, трябва да видим цялата информация и когато тя стане налична и видим, че България е направила всичко, което трябва, ще решим кога е моментът за нея”, каза той.

“Не съм нито оптимист, нито песимист, първо искам да видя цялата информация и тя трябва да ни бъде дадена от Комисията. Не мога да кажа колко време ще отнеме това, защото не знам каква ще е информацията”, коментира Ерик ван дер Бург.

Мисията, в която участваха нидерландски и австрийски експерти – на двете страни, които налагат вето на влизането ни в Шенген, се проведе в края на ноември.

Днес докладът от нея беше представен на министрите на вътрешните работи от ЕС от еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон. И тя, и министър Стоянов го определиха като “изключително положителен”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст