ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма риск да останем без горива, ако “Лукойл” продаде активите си у нас, заяви Асен Василев

„Лукойл“ обяви, че не изключва възможността за продажба на активите си в България. Не закъсня и коментар по темата от страна на финансовия министър Асен Василев, който още през октомври заяви пред “Файненшъл таймс”, че натискът на правителството е накарал “Лукойл” да започне процеса на продажба на рафинерията си в Бургас – “Нефтохим”, като има интерес от купувачи.

Радвам се, че официално са обявили това. Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал още през края на септември – началото на октомври“, припомни финансовият министър.

По думите му всяка компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи. “От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим, с нашия представител в компанията, че рафинерията ще продължи да оперира по възможност със стратегически инвеститор и българският интерес ще бъде защитен”, обясни Василев.

На въпрос има ли риск държавата да остане без горива, финансовият министър заяви, че няма такъв вариант.

Асен Василев бе категоричен, че правителството спазва стриктно законодателството, прието от парламента. “Няма дискриминация”, каза той относно твърденията на компанията за значителни промени в условията на работа на предприятията от групата на “Лукойл”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст