ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отстранен е директорът на “Пирогов” д-р Валентин Димитров

умбалсм пирогов

Изпълнителният директор на болница „Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен от поста, предаде bTV. На този етап от Министерството на здравеопазването не потвърждават тази информация, но проверка на телевизията в Търговския регистър показва, че той е бил отстранен още на 27 ноември.

За директор ще бъде назначен д-р Константин Димов, лицево-челюстен хирург от УМБАЛ „Св. Анна” в София. Той е бил част от екипа на Клиниката по неврохирургия към „Пирогов“.

Причината за отстраняването на д-р Димитров най-вероятно е одитът, извършен в лечебното заведение, който показал, че има финансови нарушения. Данните от проверката бяха оповестени миналата седмица от здравния министър Христо Хинков.

“Твърденията на министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков не отговарят на реалното финансово състояние на УМБАЛСП „Н. И. Пирогов“. Към момента лечебното заведение е сред болниците, чиито дългове са стопени и няма нито лев просрочия. За периода откакто съм директор болницата беше изведена на печалба. Към месец ноември 2023 г. болничното заведение е на печалба в размер на 1 012 000 лв., а НЗОК дължи на „Пирогов“ 5 087 000 лв. за незаплатени надлимитни средства, от които 598 000 лв. от стари години, а останалите са от тази година. Всякакви останали твърдения са неверни и за съжаление са опит за внушения в абсолютен разрез с истината“, заяви в писмена позиция д-р Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст