ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Уолстрийт продължава неравната битка с нерегламентираните комуникации

Дори след като плати глоби в размер на повече от 2 млрд. щ. долара заради използването на приложението WhatsApp от служителите и за други неразрешени услуги за изпращане на съобщения, Уолстрийт все още води неравната битка да държи под контрол безкрайните начини, по които банкерите поддържат връзка помежду си. Това показват данните, събрани от технологичната фирма “Глоубъл рилей”, която работи в тясно сътрудничество с множество играчи от банковия сектор, включително “Голдмън Сакс груп”, “Моргън Стенли” и “Ю Би Ес груп”. Фирмените експерти са установили, че две трети от финансовите компании не улавят данните от съобщенията на персонала чрез LinkedIn и само 3% са успели да проследят използването на конферентната технология на Zoom Video Communications.

Въпреки че признава, че LinkedIn не е платформа, която би следвало да е в радара на надзорниците защото е много разпространена и надеждна, “Глоубъл рилей” смята, че ще бъде включена в забранителния списък, което множество играчи от финансовия бранш не очакват. Докладът на фирмата се основава на данни, събрани от над 10 хил. банки, брокери и дилъри, мениджъри на фондове и други регулирани субекти от сферата на финансовите услуги.

Финансовите фирми са задължени да следят изкъсо комуникациите, за да предотвратят всяко неправомерно деяние. Тази система отдавна е атакувана от разпространението на мобилните приложения и беше подложена на допълнителни изпитания по време на пандемията когато много служители бяха принудени да работят от домовете си в продължение на месеци.

“LinkedIn вероятно ще е следващата мишена”, посочва в официално изявление Роб Мейсън – директор на звеното, следящо регулаторните намерения. Той допълва, че някои фианнсови играчи са доста напед с материала заради уроците от предишни скандали и вече спират тези контакти, но мнозинството техни колеги нехаят и трябва да преосмислят подхода си преди да е станало късно.

През миналата година контролните органи в Съединените щати постигнаха извънсъдебни споразумения с дузина банки в широкомащабно разследване на пропуските на глобалните финансови компании да следят комуникациите на служителите си, като общият размер на глобите по онова време надхвърли 2 млрд. щ. долара. Оттогава насам регулаторите изискват от хеджинговите фондове да преглеждат персоналните мобилни телефони на персонала като част от поредните разширяващи обхвата си проверки. И през септември нов набор от фирми от Уолстрийт, между които и едри брокери, се съгласиха да платят десетки милиони долари на надзорниците за пропуски в тази област.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст