Georgian Airways планира да извършва до 60 полета до ЕС на седмица от 2024 г.

Флагманът на грузинската авиация – Georgian Airways, ще изпълнява до 60 полета седмично до големите европейски градове от 2024 година. Това се казва в изявление на основателя и директор на Georgian Airways Тамаз Гаяшвили.

В него се подчертава, че тъй като Грузия скоро ще стане официален кандидат за членство в ЕС, „авиокомпанията е взела стратегически важно решение да увеличи максимално броя на полетите до всички европейски столици“.

Georgian Airways планира да лети до европейските столици три пъти седмично. За целта компанията взе на лизинг няколко самолета Boeing 787 Dreamliner.

Партията на Михаил Саакашвили „Единно национално движение“ (UNM) по-рано обвини Тамаз Гаяшвили в „нарушаване на европейските санкции“, тъй като според партията „броят на полетите се увеличава, за да позволи на руските граждани да се възползват от свързващи полети до ЕС“. Но Тамаз Гаяшвили отговори, че руснаците с шенгенска виза отдавна използват свързващи полети през Ереван и Истанбул, така че допълнителните полети от Грузия едва ли ще повлияят сериозно на ситуацията.

Очевидно е обаче, че директните полети от Тбилиси до европейски градове наистина ще бъдат удобни за десетки хиляди руски граждани, които са се преместили в Грузия от 2022 г., след началото на войната в Украйна. Във всеки случай за онези от тях, които са успели или ще успеят да получат шенгенска виза.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст