ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

АИКБ следва посоката на развитие, която задават десетте й хиляди члена

Асоциацията посрещна над 750 гости на 27-мия си рожден ден

Преди 27 години на тази дата 49 компании учредиха Асоциация на индустриалния капитал в България. “Днес АИКБ обединява над 10 000 предприятия с повече от 500 000 работници и служители и повече от 100 браншови организации. Ние представляваме над три четвърти от икономическите дейности в България, което ни прави най-представителната организация на бизнеса. Затова си позволяваме да твърдим, че това което е добре за АИКБ е добре за страната ни.” С тези думи председателят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев приветства над 750 души на официалното посрещане на 27-мия рожден ден на асоциацията.

„Живеем в сложни време, климатът се променя. Не само природата ни се изменя, но и международния и бизнес климат също търпят сериозни промени. Много е важно да не загубим посоката и ориентира. За нас това са общите приоритети и интереси на нашите членове. Въпреки продължаващия двуцифрен спад в индустрията вярвам, че ще преминем и през това изпитание. Важно е да съхраним хората в предприятията, дори и за сметка на печалбите и инвестициите“, допълни Васил Велев.

Рожденият ден на АИКБ уважиха министър-председателят акад. Николай Денков, министрите на труда и социалната политика Иванка Шалапатова и на енергетиката Румен Радев, заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, омбудсманът Диана Ковачева, подуправителя на БНБ Петър Чобанов, ръководители на агенции, както и представители на законодателната власт, дипломатически мисии, висши учебни заведения, синдикални и бизнес организации и други.

Специални поздравителни адреси бяха получени от президента Румен Радев, кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на комисията по труда и социалната и демографска политика към НС Деница Сачева, депутатите от Европейския и националния парламент Андрей Новаков и Петър Кънев и много други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст