ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България се похвали как напредва в намаляването на емисиите на КОП28 в Дубай

Вчера, 5 декември, експерти от Министерството на околната среда и водите представиха напредъка на България в постигане на целта за намаляване на емисиите на парникови газове до 2020 година в рамките на Международна оценка на напредъка, проведена по време на КОП28 в Дубай. За това информираха от Министерството.

България е преизпълнила своята цел за 2020 година за намаляване на емисиите на парникови газове, съвместно с другите държави-членки на Европейския съюз, като с това премина успешно Петия кръг на оценката.

Представянето на постигнатите намаления, както и основните политики и мерки в областта на изменението на климата, е важна референция за ефективността на провежданата от страната ни политика на глобално ниво пред всички страни по Рамковата конвенция на Организацията на
Обединените Нации по изменение на климата и Парижкото споразумение.

След представяне на напредъка панелът бе отворен за въпроси и отговори от всички 192 страни по Конвенцията. Екипът на дирекция „Политика по изменение на климата“ на екоминистерството се представи успешно в отговор на проявения интерес и серия от въпроси от Индия, Австралия, Обединеното Кралство, Китай и други.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст