ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Десислава Атанасова: Наложи се целият парламент да поправя бюджета на Василев

Парламент Десислава Атанасова

„Смяната на директора на „Пирогов“ е просто повод. Причините са други – в едни партньорски отношения партньорите трябва да бъдем наясно, че когато постигнем каквато и да е споразумение, независимо какво касае, трябва уговорките да се спазват“.

Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

Припомняме, че вчера, 5 декември, стана ясно, че ГЕРБ няма да подкрепя законопроектите на правителството заради рокадата в “Пирогов”. 

Атанасова обърна внимание, че темата здравеопазване вълнува пленарната зала на Народното събрание в последната седмица – и с избора на шеф на НЗОК и на нейния подуправител, а сега и със случая „Прирогов“. По думите й одитът, който е направен от здравното министерство, показва, че болницата е финансово стабилна. Също така не показва и съществени неизпълнения на дейността на болницата. 

Атанасова, която е била министър на здравеопазването в кабинета на Бойко Борисов за периода от 21 март 2012 до 13 март 2013 г., посочи, че ден, след като въпросният одит е бил представен и на министър-председателя, и на здравния министър, се е оказало, че проф. Хинков не вижда смисъл в смяната на директора на “Пирогов”. Атанасова посочи, че това е била тема за разговор между парламентарните групи, защото са си дали ясна сметка, че повече трусове в сектор здравеопазване не следва да има. Тя изрази съмнения, че Николай Денков взима премиерските решения.

Относно бюджета, Атанасова поясни, че колегите й от ГЕРБ-СДС не са влезли в бюджетната комисия, защото няма нито един експерт, който да е казал и една добра дума за проектобюджета за 2024 година. По думите й се наложило целият парламент да поправя бюджета на Асен Василев.

Атанасова коментира и изказването на Денков за разделението на властите. По нейно мнение качеството на законодателната власт пада всеки ден, а освен това и качеството на законопроектите, които идват от Министерския съвет, било изключително лошо.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст