ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Капитализацията на фондовия пазар на Индия достигна 4 трилиона долара за първи път

зала на фондова борса акции пари

Според оценки на Bloomberg, пазарната капитализация на индийския фондов пазар е достигнала 4 трилиона долара за първи път в историята.

Само през последните три години общата капитализация на индийските компании се е увеличила с общо 1 трилион долара. Индия сега е на пето място в света по отношение на пазарната капитализация на своя фондов пазар след Съединените щати, Китай, Япония и Хонконг.

Само тази година комбинираната пазарна стойност на индийските публични компании, особено в технологичния и енергийния сектор, нарасна с 13 процента, докато капитализацията на фондовия пазар на Хонконг, който е на четвърто място, падна със 17 на сто тази година до 4.7 трилиона долара, позволявайки на Индия да се доближи до четвъртото място.

От началото на годината чуждестранните инвеститори са вложили около 15 милиарда долара в индийски акции, като притокът на средства от местни инвестиционни фондове възлиза на още 20 милиарда долара.

Индия се движи от икономика, основана само на потребление, към икономика на инвестиции и потребление , „тъй като пазарите показват положителна динамика, отразяваща потенциала на страната“, цитира Bloomberg Ашиш Гупта, инвестиционен директор на Axis Mutual Fund.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст