ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Мусала софт” сбъдва големите идеи за клиентите й по целия свят

Водещата технологична компания в областта на софтуерните решения отбелязва десет години на офиса в Бургас

Мусала Софт“, водеща технологична компания в областта на софтуерните решения, отбелязва десетата годишнина от откриването на своя офис в Бургас. Обединявайки технологията и иновациите, компанията помага на големите идеи да се сбъднат за клиентите й по целия свят. 

“Десетилетие е сериозна възраст – и градът и „Мусала Софт“ се промениха много. Сега сме по-иновативни, по-мъдри, още по-амбициозни и гледаме устремени напред заедно.” – споделя Елена Маринова, президент и член на борда на „Мусала Софт“.

За последните десет години офисът в Бургас се превърна в център за иновации и развитие, където специалисти от над десет нации работят върху водещи проекти в областта на софтуера и технологиите за клиенти като IBM, VMware, SAP, ProCredit Bank, Generali и други. „Мусала Софт“ създава екип от експерти, който предоставя иновативни решения в горещи технологични направления. По-голямата част от служителите в Бургас работят в компанията почти от самото създаване на офиса. Те са част от реализиране на ключови проекти в областите интеграция в облака, интернет на нещата, големи данни, изкуствен интелект и добавена реалност.

Заедно с това, компанията изгражда сплотена ИТ общност на местно ниво, партнирайки си с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургаски свободен университет, Природо-математическа гимназия „Академик Никола Обрешков“ и Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Партньорствата са част от цялостната стратегия на „Мусала Софт“ за корпоративна социална отговорност, насочена към подкрепа на водещите академични институции и ИТ талантите на бъдещето.

„Мусала Софт“ е работодател с добро име, органична част от технологичната общност в Бургас”, отбелязва Димитър Николов, кмет на град Бургас.

„Мусала Софт“ стана част от разработката на персонализиран софтуер Qinshift след сделка с чешката „КейКейСиДжи Груп“ (KKCG Group) през 2022 година. Купувачът посочва, че икономическата цел на сделката е свързана с търсените от „КейКейСиДжи Груп“ възможности за разширяване на неговото портфолио. Придобиването на контрол върху „Мусала“ се разглежда като  разширяване на портфолиото си от ИТ услуги и като добра бизнес възможност да се разшири представянето на съответните пазари в Югоизточна Европа.

Екипът на „Мусала Софт“ осигурява експертиза и креативност във всички елементи от жизнения цикъл на софтуера – ИТ консултации, анализ, дизайн, разработка, тестване, внедряване, интеграция и поддръжка. Компанията има традиционни или хибридни офиси, плажове, планини, градове и села в България, Северна Македония, Египет, Косово и Албания.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст