ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Семерджиев се друсал с афметки до 48 часа преди кръвната проба

Георги Семерджиев

Джигитът Георги Семерджиев, подсъдим за кървавата катастрофа миналата година на бул. “Черни връх” в София, при която загинаха две момичета, е бил приел амфетамин до 48 часа преди взимането на кръвната проба. Това стана ясно в хода на поредното заседание по делото днес, на което вещите лица представиха токсикологична експертиза.

Не може да се каже обаче какво е количеството приет наркотик, както и как е повлияло това на Семерджиев. Причината за товае, че не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и изследване на урината, за да се направят необходимите заключения. Според експертите сред употребата на амфетамин и метаамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до поведение, което застрашава живота на употребила наркотик и околните.

Апелативният съд в София назначи токсикологичната експертиза в началото на ноември, по искане на защитата на Георги Семерджиев. Софийският градски съд през април постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата.

Държавното обвинение поиска още наказанието да се изпълнява при първоначален строг режим и наказанието му да бъде допълнително увеличено с 1/2 поради особена високата обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършените престъпления.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст