ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Борисов здравният министър трябва да подаде оставка

Бойко Борисов

“Аз съм системен играч и системен политик, правилно е да се направи следобед. В здравна комисия директорът на болницата публично да отговори пред всички партии.” Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод изявлението на директора на “Пирогов” Валентин Димитров за отстраняването му от поста. “Асен Василев вчера даде рецептата“, каза Борисов, попитан какво трябва да се направи, за да се реши проблемът.

Преди ден финансовият министър Асен Василев посочи, че “правилният начин за всеки един министър е да има абсолютна самостоятелност в политиката, която води и хората, които назначава. Но ако това не бъде подкрепено, правилният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира държавата”. На въпрос дали има предвид оставка на здравния министър, лидерът на ГЕРБ отговори утвърдително.

“Хинков е здравен министър на „Продължаваме Промяната – Демократична България”. В никакъв случай не е наш”, каза още Борисов пред репортери в парламента.

Следобед ръководството, включително и изпълнителният директор на „Пирогов“, ще бъдат изслушани в Комисията по здравеопазването.

“Ако дерогацията влезе веднага, гарантирам, че ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, ако мръдне – си давам оставка от партията”, посочи още Борисов. Темата за дерогацията за руския газ влиза днес в пленарната зала, а вчера енергийната комисия отхвърли и двата проекта – на ГЕРБ и ДПС и на ПП-ДБ за датата за отпадане на дерогацията за внос на руски петрол.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст