ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Варна има потенциал да е дестинация на 4 сезона – Динкова убеждава новия кмет

Министерството на туризма подкрепя всички инициативи за развитие на туризма във Варненския регион и експертите му са на мнение, че Варна има потенциал да се развива като дестинация на четири сезона.

Това стана ясно на работна среща между министъра на туризма Зарица Динкова и кмета на Варна Благомир Коцев, за която съобщиха от ресорното министерство.

Министър Динкова посочи, че програмата за финансиране на Черноморския регион е реална стъпка по посока децентрализация, защото туризмът е преди всичко локална политика.

Тя допълни, че е необходимо да се организира среща между кметовете, на която да се обсъдят политиките и концепциите на местно ниво и координацията на национално ниво.

Кметът на Варна Благомир Коцев отбеляза, че Общината кандидатства по два проекта за провеждане на мащабни маркетингови кампании на немския пазар.

Всички дейности ще се финансират по новата програма за маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини на Министерството на туризма.

С проектите си Община Варна цели да повиши онлайн потребителското доверие към Черноморския регион на германския пазар, който все още не е възстановил нивата си отпреди 2019 година, като по този начин ще се създадат иновативни туристически продукти, предоставящи различен подход при представянето на Варна като важен черноморски район.

Министърът на туризма и кметът на Варна поставиха акцент върху основния фокус на програмата, който именно е насърчаването на икономическия растеж и подобряване на информираността.

Стремежът е, чрез удължаване на туристическия сезон, да бъдат разкрити нови работни места в сферата на туризма и целогодишна заетост на вече създадените позиции.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст