ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Генералният секретар на Климатичния парламент посети павилиона ни на КОП28

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов посрещна в българския павилион, в Дубай, Ник Дънлоп, генерален секретар на Климатичния парламент – организация, която събира народни представители от цял свят, ангажирани с климатичните политики.
За това информираха днес, 7 декември, от ресорното министерство.
Климатичният парламент е международна многопартийна мрежа от законодатели с над 2000 участници от 120 страни, които разработват политики срещу изменението на климата по целия свят.
По време на срещата министър Попов представи програмата на събитията в първия павилион на България на КОП28, която демонстрира силния ангажимент на страната да приложи подходящи мерки срещу изменението на климата и подчертава амбициите за постигане на целите в областта на климата във всички ключови икономически сектори.
Министерството на околната среда и водите е домакин на общо 15 събития от програмата на павилиона, на които се презентират зелени иновации, постижения в декарбонизацията и добри примери от български компании от няколко сектора, както и финансови институции, общини, неправителствени организации и научни инициативи.
Министър Попов изрази надежда някое от събитията на Климатичния парламент да се организира през 2024 г. в България.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст