ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите изслушват министъра на енергетиката и шефа на КЕВР

Парламент нова зала

В пленарната зала ще бъдат изслушани министърът на енергетиката Румен Радев и председателят на КЕВР Иван Иванов относно изплащането на компенсации на хората, оставени без електрозахранване при снеговалежите на 25 и 26 ноември. Изслушването е по искане на парламентарната група на „Възраждане“.

Според приетата вчера програма за работа на Народното събрание първо четене на законопроекта за държавния бюджет трябваше да е тази седмица като точка 5 .

След среща обаче между председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев и финансовия министър Асен Василев стана ясно, че депутатите ще обсъждат план-сметката на държавата за 2024 г. следващата седмица.

В дневния ред ще намери място и дебатът за ветото на президента върху споразумението за предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна.

Очаква се депутатите да гласуват на първо четене и законопроект за отпадане на разрешението за внос на руски петрол от 1 януари догодина.

Вчера на спешно заседание енергийната комисия отхвърли и двете предложени дати за отпадане на дерогацията за руския петрол – 1 януари и 15 март. Мотиви не бяха дадени. Въпреки отхвърлянето на комисия предложенията ще бъдат обсъдени в пленарната зала. Единият законопроект е изготвен съвместно от ГЕРБ и ДПС, като с него се предлага дерогацията да приключи изцяло на 1 януари. В предложението на ПП-ДБ за краен срок е посочен 15 март.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст