ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Извънредно заседание на НС в понеделник и вторник заради бюджета и данъчните закони

росен Желязков председател Народно събрание албания

Председателят на парламента Росен Желязков предложи народните представители да се съберат на извънредно заседание в понеделник и вторник от 13:00 ч. заради държавния бюджет и данъчните закони.

Отпадането на обсъждането на вече заложения бюджет за тази седмица обаче предизвика гнева на лидера на БСП Корнелия Нинова. “Няма и 24 ч., предлагахме ви държавният бюджет да бъде отложен за след приемане на данъчните закони, защото това е политическата, икономическата, юридическата и законодателна логика. Всички вкупом гласувахте “против” и настоявахте бюджетът да се гледа като първа точка днес”, заяви тя от парламентарната трибуна.

Нинова ядосано продължи речта си, като припомни вчерашните думи на депутата от ДПС Йордан Цонев, че колегите му се неграмотни и не знаели как се правел бюджет, а днес се случвало обратното. “Пренаредете програмата за днес. Бюджетът да е 4-та точка, за да ви видя как ще гласувате и дали в рамките на 24 ч. ще запазите едно и също мнение по тази важна тема, или ще продължите да си играете на тука-има, тука-няма”, призова лидерът на левицата.

Предложението ѝ не беше прието от пленарната зала.

Междувременно в началото на днешното заседание депутатите решиха, че ще обсъдят два законопроекта за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Двата законопроекта предлагат отпадане на дерогацията за внос на руски петрол от различна дата.

Преди това народните представители ще разгледат проекти на решения за освобождаване и избиране на секретари на 49-ото Народно събрание и за промени в постоянни комисии. Предвидено е и изслушване на министъра на енергетиката Румен Радев и председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов във връзка с изплащането на компенсации на хората, останали без електрозахранване по време на снеговалежите на 25 и 26 ноември тази година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст