ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Испанеца, Иляка и Кокича бяха окошарени след домова кражба

САСДело Луканов белезници

Трима рецидивисти с прякорите “Испанеца”, “Иляка” и “Кокича” бяха задържани по време на спецоперация в София. По данни на МВР те са от активния престъпен контингент, а за задържането им е помогнал обикновен гражданин.

На 5 декември на територията на ж.к. “Лагера” автопатрул на Шесто РУ забелязал трима мъже да влизат в пререкания с гражданин и да бягат. Полицаите действали незабавно и след кратко преследване групата била задържана – двама от униформените, а третият – от гражданина.

При залавянето мъжете направили опит да изхвърлят част от носените вещи. При последвалата проверка било установено, че те са известни на полицията с домовите си кражби, имат множество криминални регистрации и са осъждани за кражби.

Преди ареста мъжът видял тримата рецидивисти, натоварени с раници и чанти, да излизат от жилищна кооперация. Направило му впечатление, че са непознати за района и ги попитал какво търсят. Вместо отговор, те побягнали. При обиските от тях са иззети накити, парични суми в различни валути и инструменти за преодоляване на заключващи механизми.

В рамките на разследването са претърсени няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети, подпомагащи престъпната им дейност. Не е установено от къде са отнети намерените накити.

Задържаните са привлечени като обвиняеми. Наложени са им мерки задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст