ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Крайният срок да има председател на СОС е 12 декември, заяви кметът Васил Терзиев

Терзиев увери

В началото на днешното заседание на Столичния общински съвет кметът Васил Терзиев заяви, че крайният срок за избор на председател е 12 декември. В противен случай ще бъдат загубени много пари и ще се работи с план-сметка за почистване на града от миналата година, подчерта той.

Кметът отправи апел към всички общински съветници до понеделник да се намери някакво решение по казуса и във вторник вече да има избран председател на СОС. “Молбата ми е всички да седнем на масата и да намерим решение. Ако някой има нужда от допълнителна информация, имам време да седнем и да разговаряме”, добави Терзиев.

Вече един месец СОС не може да започне работа, тъй като не може да си избере шеф. При първите две гласувания кандидатите, както и резултатът, бяха едни и същи. От “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и “Спаси София” предложиха Борис Бонев, “БСП за България” – Диана Тонова, “Възраждане” заложиха на Красимир Гълъбов, а “Има такъв народ” – на Пламен Данаилов.

Третият опит за избор на председател също беше неуспешен, въпреки че “Продължаваме промяната – Демократична България” и “Спаси София” не издигнаха кандидатурата на Борис Бонев. В битката за председателското място отново нямаше победител между кандидатите на БСП и на “Възраждане”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст