ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отношенията на Великобритания с Китай са се променили през последните години

Дейвид Камерън

Характерът на отношенията между Обединеното кралство и Китай се промени значително през последните години, но взаимодействието между страните все още е необходимо. Това заяви новият външен министър и бивш министър-председател (2010-2016 г.) на кралството Дейвид Камерън в интервю за Sky News.

„Много неща се промениха, откакто бях министър-председател. Изградихме силни отношения с Китай, основани на сътрудничество и търговия. Голяма част от това, което направихме, си заслужаваше, но ситуацията се промени. Случиха се събитията в Хонконг, въпросът за отношението към уйгурите, преследва се „вълча дипломация”, забелязахме как Китай се справи с нашите съюзници Австралия и Литва. Естествено е нашата политика да се промени, както и фактът, че няма да позволим това предизвикателство да се влоши, но ще го посрещнем, като се защитим по-добре от кибератаки и други потенциални враждебни действия“, отбелязва Камерън.

В същото време той подчерта, че с Китай „все още трябва да се взаимодейства“, когато това съответства на британските интереси, включително в областта на търговията и борбата с изменението на климата.

„В света има проблеми, които не могат да бъдат решени без намесата на Китай“, признава Камерън.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст