ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Само” 85 репортери възроптаха срещу ненормалните условия за работа в парламента

Парламентарни репортери внесоха подписка в деловодството на НС заради условията на труд в новата сграда, в която работят депутатите. Тя е подписана от 85 журналисти, акредитирани да отразяват парламентарната дейност. 

Сред основните затруднения, посочени от репортерите, са липсата на добро интернет покритие, затваряне на кулоарите, така че да няма пряк достъп до народните представители, непригодност на фоайето пред пленарна зала за работно пространство и други.

“Основната работа на журналистите – да задават въпроси, на практика е невъзможна без партийните пиари и без тайните обиколки, на които сами се научихме и с които рискуваме да бъдем изгонени и върнати в зоната, която ни е разрешена”, пишат журналистите.

Те сами предлагат да бъдат въведени по-строги правила при издаване на акредитации, като това да става след проверка дали съответната организация отговаря на изискванията на закона за обявяване на разпространителите и доставчиците на медийните услуги, като и да се отнема акредитация, ако не се спазва забраната за заснемане в т.нар. кулоари, както и в местата за отдих на народните представители. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст