ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Столичният общински съвет с пореден опит да си избере председател

СОС заседание

Вече един месец Столичният общински съвет (СОС) не може да започне работа, тъй като не може да си избере председател. На днешното си заседание общинските съветници ще направят четвърти опит да изберат кой да застане начело на Съвета. Заседанието започва в 10 часа.

При първите две гласувания кандидатите, както и резултатът, бяха едни и същи. От “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и “Спаси София” предложиха Борис Бонев, “БСП за България” – Диана Тонова, “Възраждане” заложиха на Красимир Гълъбов, а “Има такъв народ” – на Пламен Данаилов.

Третият опит за избор на председател също беше неуспешен, въпреки че “Продължаваме промяната – Демократична България” и “Спаси София” не издигнаха кандидатурата на Борис Бонев. В битката за председателското място отново нямаше победител между кандидатите на БСП и на “Възраждане”.

Кметът Васил Терзиев вече предупреди, че ако и днес Столичният общински съвет не избере председател, ще има редица предизвикателства пред общината, като най-големият проблем ще бъде, че София ще остане с миналогодишния бюджет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст