ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Членството в ОИСР и сътрудничеството за регионално развитие и растеж

бизнес

Форум “Сътрудничество за регионално развитие и растеж”, организиран по линия на кандидатурата на България за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), ще се проведе в хотел “Империал” в Пловдив. Дискусията, която ще продължи два дни, се организира от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи. 

Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е сред основните цели на външната политика на България. Понастоящем страната ни е кандидат за членство в ОИСР, в процес на разговори за присъединяване.

Във връзка с това, Дипломатическият институт към Министерство на външните работи организира този форум, свързан с Насоките на ОИСР по ключови теми с отражение в икономическите сфери на национално, регионално и местно ниво. Основната цел на събитието е да свърже представители на местната власт и на институциите работещи по това направление с бизнес средите и професионалните сдружения. Форматът му ще бъде анализ и дискусия на нуждите и приоритетите на отделните региони, свързани с икономическото развитие.

Програмата ще включва четири сесии, разделени по следните направления: ОИСР – цели и напредък; инвестиционен климат за регионално развитие; енергийна стратегия и енергийна сигурност; хоризонтални теми.

В днешната програма, с начало 13 часа, ще бъдат разгледани темите “ОИСР – Членство на България, цели и напредък” с модератор Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт към МВнР и “Инвестиционен климат и регионално развитие” с модератор Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Института за икономическа политика.

Гости ще бъдат ресорните министри, изпълнителните агенции, професионални и регионални сдружения, ръководители от общинската администрация, както и водещи експерти в областта на икономиката, индустрията, инвестициите и енергийния мениджмънт. Участие ще вземат също така представители от ОИСР и дипломатическите среди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст