ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мирослав Лайчак: ЕС е готов за разширяване за първи път от много време

Лайчак

Специалният пратеник на ЕС за диалога Белград – Прищина участва вчера в среща ЕС – Западни Балкани в Брюксел

Специалният пратеник на Европейския съюз за диалога Белград – Прищина Мирослав Лайчак заяви, че ЕС е готов за разширяване за първи път от много време, предаде Танюг. Той участва вчера в среща ЕС – Западни Балкани в Брюксел, инициирана от мозъчния тръст „Приятели на Европа“, предаде БТА.

„На срещата за Балканите подчертах, че за първи път от доста време ЕС е готов за разширяване. Крайно време е да се възползваме от тази възможност“, написа той в профила си в социалната мрежа „Екс“ (бившият Туитър).

В панела от срещата „Разширяването на ЕС: новата геополитическа необходимост“ участваха и външните министри на Република Северна Македония, Албания и Черна гора – Буяр Османи, Игли Хасани и Филип Иванович. В срещата се включиха и американският посланик в Сърбия Кристофър Хил, генералният директор на Генерална дирекция „Политика за съседство и преговори за разширяване“ на Европейската комисия Герт Ян Копман, генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество Майлинда Брегу и бившият еврокомисар по разширяването Щефан Фюле.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст