ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Паметникът на Съветската армия е допирната точка между ГЕРБ и ПП-ДБ, смята Ваня Григорова

Ваня Григорова

Повдигането на въпроса за бъдещето на Паметника на съветската армия показва само едно – опитите на ГЕРБ и ПП-ДБ да намерят своя допирна точка и да обяснят защо са готови на сглобка и на ниво Столичен общински съвет (СОС). 

Това заяви пред БНТ Ваня Григорова – общински съветник от “БСП за България”. Тя бе категорична, че няма как да се примири със заличаването на историята, но за съжаление Столичният общински съвет не решава съдбата на Паметника на съветската армия. 

Григорова посочи, че следва в Народното събрание да бъде извикан областният управител на София, за да обясни какво прави. Тя бе категорична, че трябва да се спре използването на историята за партийни цели.

Тя коментира и липсата на председател на Столичния общински съвет. По думите й няма значение кой ще застане на поста. Григорова посочи, че може да бъде избран временен председател на СОС, без значение от кого е предложен, ако действително София губи милиони от това, че трябват спешни решения, а те се бавят заради казуса около него.

Григорова уточни, че са поискали информация точно как ще бъдат изгубени тези средства и са поискали да бъде изготвен доклад от кмета на София, защото към момента има само едно изявление. Тя бе категорична, че ако бъдат убедени, че това е така, няма никаква пречка да изберат, който и да е за председател на СОС в рамките на определен период. 

Според нея да се избере една личност не е устойчиво решение. Тя добави, че освен че тази личност трябва да бъде консенсусна, същото трябва да се отнася и до политиките, които ще се провеждат през нея. По думите й ако това не се случи, след една или две седмици ще възникнат спорове, ще се стигне до конфликти и въпросната фигура ще бъде свалена.

Григорова добави и че щом една седмица не са се водили публични преговори, това означава, че е имало задкулисни договаряния. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст