ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Образователните системи трябва да се настроят към новото информационно общество

Екип на ОИСР ще се срещне с български учители и учиници през февруари

Експерти на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ще участват в двудневен форум за образованието през февруари догодина в България. Тогава ще се срещне и с учители, ученици, представители на академичната общност, експерти от Министерството на образованието и науката. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. 

Във форума в нашата страна ще се включи лично и директорът на дирекция “Образование и умения” в ОИСР Андреас Шлайхер. Ще бъдат обсъдени реформи, свързани с учебните програми, квалификацията на учителите, оценяването на учениците и дигитализацията на учебния процес.

„Съвременните образователни системи, включително и българската, трябва да се настроят към новото информационно общество. Образованието е екосистема, в която отделните елементи са взаимосвързани и не могат да бъдат променяни отделно един от друг“, коментира проф. Галин Цоков в Букурещ. Сред дискутираните теми там бяха начините, по които учителите да преподават и оценяват знания, как да изграждат умения, свързани с възможността за използване на съвременни дигитални инструменти, включително изкуствен интелект и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст