ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 11 декември 2023 г.

Няма да приемем по-специални условия за България, заяви Николай Денков

Продължаваме да настояваме, че преговорите трябва да продължат до последния възможен момент. Срещите продължават. Утре или вдругиден ще се видя с канцлера на Австрия. Преговорите не са приключили. Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков. Офертата на Австрия за “Въздушен Шенген” към България и Румъния той оцени като стъпка в правилната посока. 

Росен Желязков увери, че бюджетът ще бъде приет преди Коледните празници

Брифинг Росен Желязков

Законът за държавния бюджет за следващата година се очаква да бъде приет окончателно непосредствено преди Коледните празници. Това каза председателят на НС Росен Желязков след участие в конференция на местната власт в България. Инвестиционните разходи за общините в бюджета са 1 млрд. и 800 млн. лв. Общините вече са представили проектите си, до края на март има възможност за корекции. 

ДПС ще подкрепи продажбата на “Лукойл” да се финализира с одобрението на парламента

ДПС ще подкрепи предложението на Кирил Петков и Бойко Борисов при евентуална продажба на “Лукойл” сделката да бъде финализирана само с одобрението на парламента. Това съобщи пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. По-рано Кирил Петков и Бойко Борисов дадоха брифинг в Народното събрание, като заявиха, че целта на решението по темата за потенциален купувач на “Лукойл” е да има пълна прозрачност.

Кметовете се сменят, кичът е вечен!

Помните ли оприличаваната на надгробен паметник водна стена на площад “Гарибалди”, която бившият столичен градоначалник Йорданка Фандъкова нареди да бъде премахната след лавината от подигравки в социалните мрежи? А нелепите ограничители около трамвайните линии по улица “Граф Игнатиев”, наречени от софиянци “перки на акули”, заради които още на първия ден след поставянето им пострадаха няколко души?

“Ситигруп”: ОПЕК+ трябва да запази орязания добив на петрол до края на 2024 година

петрол

Групата ОПЕК+ ще трябва да задържи последните редукции на добива на суров петрол до края на идната година, за да поддържа в баланс глобалните пазари на черното злато, твърдят анализатори на “Ситигруп”. 23-членният алианс, оглавяван от Саудитска Арабия и Русия, обяви на 30 ноември, че ще ореже с още 900 хил. барела дневните доставки на горивото през първото тримесечие на 2024-а и може да удължи срока на действие на мерките, ако се налага. Според банковите експерти групата ще трябва да направи точно това, за да успее да удържи цените на сегашните равнища.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст