ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Росен Желязков ще открие конференция на Националното сдружение на общините в България

Днес от 13:00 часа в хотел „Милениум“, в София, председателят на Народното събрание Росен Желязков ще открие встъпителната конференция на новоизбраните кметове и общински съвети. Тя се организира от Националното сдружение на общините (НСОРБ) и в нея ще участват 350 представители от 212 общини от цялата страна.

За трети път новият мандат на местната власт започва с делово събитие, което набелязва възможностите за партньорства между общините и перспективните задачи пред управлението на местно ниво.

Една от основните цели на събитието е да демонстрира възможностите на НСОРБ като платформа за сътрудничество и съвместна работа. Кметовете ще имат възможност да се запознаят лично и да споделят своя опит и проблеми, като развият добри партньорски взаимоотношения.

В дискусиите ще вземат участие министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на финансите Георги Клисурски. С тях ще бъдат обсъдени непосредствените задачи и предизвикателства пред общините: подготовката на местните бюджети в рамката на държавния, новите механизми за подкрепа на общинските инвестиции и други актуални въпроси.

Тази година от НСОРБ си поставят задача да обърнат внимание на новите общински ръководства върху зелените политики, дигитализацията и привличането на повече млади хора в процеса на вземане на решения.

Сериозен интерес към форума проявява и бизнесът. Предвидени са пространства за двустранни срещи, в които своите услуги ще представят различни компании.

Гости на форума ще бъдат и представители на Асоциацията на местните власти на Кралство Норвегия.

Встъпителното събитие на местната власт се провежда в деня, в който преди 27 години в София е учредено Националното сдружение на общините, което обединява всичките 265 общини у нас.

Подробна програма на форума и информация за основните говорители можете да видите ТУК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст