ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Народното събрание се обиждаха на “фашисти”, одобриха помощ за Украйна

Парламент Костадин Костадинов

Със 116 гласа ЗА парламентът ратифицира Гаранционно споразумение на страната ни с ЕК за предоставяне на втория етап от планираната  макрофинансова помощ за Украйна в размер на 3.6 млрд евро. 48 депутати се обявиха против, а 6-ма се въздържаха. Необходимите гаранции, които България трябва да предостави, възлизат на над 16 млн. евро.

Това предизвика гневът на опозицията, стигна се до взаимни обвинения във фашизъм и предателство на националния интерес. Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов влезе в спор със зам.-председателя на НС Росица Кирова и съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

“Те вече са милиарди на сметката на Украйна, които ние сме подарили до момента. А същевременно българските бебета трябва да бъдат спасявани със стотинки и капачки от нас, българите. Срам и позор за управляващите в момента и за управляващия фашистки режим”, заяви Костадинов.

Росица Кирова отговори: “Г-н Костадинов, нарекохте фашистки режим в момента и ви правя забележка”.

На свой ред Атанас Атанасов каза: “Аз се чувствам обиден от това, че съм наричан фашист и то изричано от хора, чието поведение е фашистко”.

“Но разменяйки си “комплименти” и наричайки се взаимно фашисти не помага за това да изчистим езика и начина, по който разговаряме един с друг”, добави Росица Кирова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст