ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Заседанието на парламента се провали заради липса на ред в пленарната зала 

Парламентът прекрати заседанието си заради невъзможност да се възстанови нормалният ред в залата. 

Началото на днешното пленарно заседание беше белязано от протест на “Възраждане”, “Има такъв народ” и “БСП за България”. Трите формации блокираха работата на Народното събрание, като оградиха трибуната в пленарната зала. Протестът на “Възраждане” и БСП бе заради демонтирането на Паметника на Съветската армия, а този на ИТН – заради конституционните промени. 

Въпреки че депутатите прекъснаха работата си и проведоха два председателски съвета, трите политически сили отново блокираха трибуната в пленарната зала. След това председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че прекратява заседанието.

Днес, 14 декември, депутатите окончателно трябваше да гласуват бюджета на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване за 2024 година. В дневния ред бе включено още и разглеждане на промени в състава на постоянните парламентарни комисии. 

В програмата бе и изслушване на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов във връзка с очакваното повишаване цената на водата, средно с 15% за страната от 1 януари 2024 година. 

Следващото заседание на Народното събрание ще бъде утре, 15 декември, в 9:00 часа. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст