ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ИТН ще влязат в пленарната зала, ако спре разглеждането на конституционните промени 

Тошко Йорданов

Излязохме и блокирахме работата на парламента заради безобразните промени в Конституцията, а не заради Паметника на Съветската армия – това си е каузът на “БСП за България” и „Възраждане”.  

Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. 

По думите на Йорданов няма нито една професионална организация, която да подкрепя промените в основния закон. Той допълни, че управляващите са си измислили правила, с мнозинството си да приемат промени в Конституцията със 160 гласа, а не със 180 гласа. Йорданов бе категоричен, че това е абсолютно безобразие. Според него управляващите предлагат промени, които зависят от Велико Народно събрание, а не от обикновено, и правят това от позиция на силата на 160 души. 

Йорданов подчерта, че ще блокират работата на парламента и добави, че бюджетът също е за блокиране, а министърът на финансите Асен Василев е за уволнение.  

Тошко Йорданов добави още, че депутатите от ИТН ще се върнат в пленарната зала, ако управляващите спрат разглеждането на промените в Конституцията.  

Във връзка с Паметника на Съветската армия Йорданов коментира, че ИТН има различно от “БСП за България” и “Възраждане” отношение. По думите на Йорданов Съветската армия не е армия освободителка. Той допълни и че за това няма да рони сълзи за нея при положение ужасяващите след това 45 години комунизъм. Според него иронията в цялата работа е, че паметникът го разрушават децата на тези, които са го строили.

Станислав Балабанов отбеляза, че сутринта Кирил Петков е заявил, че оттук нататък ще работят заедно с Конституционния съд по отношение на промените в Конституцията и определи изказването за абсурд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст