ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Плениха български кораб край Йемен

кораб

Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е бил взет на абордаж след инцидент в Арабско море край бреговете на остров Сокотра в Йемен, съобщи британската компания за морска сигурност “Амбри”(Ambrey).

Риболовен кораб, плаващ под ирански флаг в района, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди инцидента в близост до мястото, където корабът за насипни товари изглежда е излязъл извън курса си.

“Риболовният кораб, плаващ под ирански флаг, преди това е бил в офшорната зона на Сомалия”, добави британската компания.

Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати съобщение, в което се казва, че е получила доклад за сигнал за бедствие от плавателен съд, на който са се качили неизвестни лица източно от Босасо, Сомалия. Картата на UKMTO локализира инцидента близо до йеменския остров Сокотра, допълва БТА. 

По-рано UKMTO и “Амбри” бяха изпратили кратки информации, в които се казва, че разследват съобщения за инцидент, включващ кораб, плаващ във водите край Йемен.

През ноември корабът “Галакси лийдър” с двама българи на борда беше отвлечен от йеменски бунтовници в Червено море. По последни данни корабът се намира в йеменското пристанище Ходейда.

На 19 ноември хутите заявиха, че са пленили товарния кораб като ответна мярка на израелските действия в Ивицата Газа. Ден след като отвлякоха плавателния съд, хутите пуснаха кадри как са го нападнали.

Корабът е регистриран на името на британска компания, която според израелски медии е частично собственост на израелския магнат Ейбрахам Унгар. Плавателният съд е натоварен с автомобили е и е плавал от Турция към Индия

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст