ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП-ДБ обвини опозицията, че спира парите за здраве и пенсии след проваленото заседание

Парламент нов Атанас Атанасов Кирил Петков

“Днес имаме двата най-важни бюджета за хората. От тази гледна точка, ние не можем да разберем колегите от “Възраждане”, БСП и ИТН как могат да слагат спирачка на най-важните плащания в държавата”. Така съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков коментира протеста на трите формации в пленарната зала, който блокира днешното заседание и съответно приемането на бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024 година.

Той обясни, че на свикания председателски съвет Областната управа е дошла с цялата документация, която изискаха от БСП за Паметника на Съветската армия и ги е запознала с всичко поискано по казуса. Условието на левицата, което по-рано днес постави, за да бъде продължено пленарното заседание, беше да се запознаят с документите. Петков добави обаче, че независимо, че трите формации са прегледали всички папки и разрешителни и по думите му, всичко е било изрядно, те са поискали премахването на монумента незабавно да спре.

“Ние не сме в позиция да спираме нищо. Ние сме народни представители. Предложихме им да входират решение и да го гласуваме. Те казаха: “Не! Не ни интересува! Трябва да се спре работата по паметника”. От тази гледна точка, ние това го виждаме като абсолютно безотговорно поведение и ако просто се опитват да блокират Народното събрание за най-важните плащания, за мен това е извън всякакви норми на парламентарна дейност”, категоричен беше Кирил Петков.

Според него целта на този протест днес е била “да си правят ПР на гърба на парите на хората”, защото виждат, че не могат да провокират обществена реакция.

“Целият български народ трябва да знае, че едни хора се опитват да сложат Народното събрание като залог за някакви техни политически виждания. Нито са в тази позиция, нито имат правата”, отсече съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

Атанас Атанасов от своя страна коментира, че групата му има търпение, както и че бюджетите ще бъдат приети, а Паметника на Съветската армия – демонтиран. “Искам да Ви кажа нещо, което никой тук не се сеща и не знам защо. Има закон от 2000 г. за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Този закон не е отменян, той е действащ”, добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст