ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сенатът на САЩ одобри рекордни военни разходи от 886 милиарда долара

Законопроект за помощ за Украйна

Законопроектът разрешава повишаване на заплати, закупуване на кораби, боеприпаси и самолети, подпомагане на Украйна

Сенатът на САЩ одобри вчера законопроекта за отбранителната политика, с който се разрешават рекордни годишни военни разходи в размер на 886 милиарда щатски долара, със силната подкрепа както на демократите, така и на републиканците, предадоха Ройтерс и БТА.

Нормативният акт разрешава всичко – от повишаване на заплатите на военнослужещите – тази година то ще бъде 5,2 процента – до закупуване на кораби, боеприпаси и самолети, както и политики като мерки за подпомагане на Украйна и противодействие на Китай в Индо-тихоокеанския регион.

Тазгодишният законопроект е дълъг близо 3100 страници и предвижда отпускането на рекордните 886 милиарда долара, което е с 3 на сто повече от миналата година.

Текстът “ще гарантира, че Америка ще може да удържи линията срещу Русия, ще се противопостави твърдо на Китайската комунистическа партия и ще гарантира, че американската армия ще остане на съвременно ниво по всяко време по целия свят”, заяви лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър преди гласуването.

Сенатът одобри нормативния акт с 87 срешу 13 гласа. Очаква се Камарата на представителите да го приеме още в края на тази седмица и да го изпрати в Белия дом, където президентът Джо Байдън ще го подпише.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст