ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДППИ получи отличие за Планетариума в Бургас

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) получи поредното престижно отличие в конкурса „Сграда на годината“ – този път за модерната сферична сграда на Планетариума в Бургас. Специалната награда в категория „Социална инфраструктура – култура“ беше връчена на председателя на Управителния съвет на ДППИ Ивайло Иванов. 

Ивайло Иванов, Председател на Управителния съвет на ДППИ

Планетариумът се намира до Морска гара – Бургас на пристанищен терминал Бургас-изток 1. Сградата е комбинация от съвременна архитектура и модерно пространство за обучение и развлечение. С построяването на Планетариума, част от Научен център „ПланетУм“, ДППИ завършва цялостната концепция за оформяне на единен градски образователен център в Зоната за обществен достъп на пристанището.

Това е трета награда за ДППИ в престижния национален конкурс „Сграда на годината“. През 2016 г. предприятието беше отличено за реконструкцията на Магазия 1 в категория „Градски проекти – транспортна инфраструктура Бургас“, а през 2020 г. – за изграждането на Конгресен център – Бургас в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете – градска среда и култура“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст