ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Областната управа на София публикува документите за Паметника на Съветската армия

Паметник на съветската армия

Областната администрация продължава да следва стриктно одобрения от Столична община План за безопасност и здраве при свалянето за реставрация на фигурите от Паметника на Съветската армия, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Съобразно този план фигурите се разглобяват в максималната възможна степен според начина на тяхното първоначално съединяване. 

Изграждането на монументи от многобройни отливки е обичайна практика – така например при сглобяването на статуята на Св. София са използвани над 150 отделни масивни части. Само там, където е невъзможно оформянето на блок до пет тона или са налице други причини, се използва специализирана техника за отделяне на елементите по схема, която гарантира тяхното последващо събиране.

Според резултатите от обследването, фигурите на паметника трябва да бъдат разчленени на две части от кръста нагоре. Запълнените с бетон крака също се разделят от кръста надолу и се демонтират поотделно, като първо се открие бронзовият цокъл и се разруши бетонът в основата.

От областната управа на София публикуваха и снимки, които показват състоянието на паметника.

Създадена е схема на временна организация за безопасността на движението по транспортни и евакуационни пътища и пешеходни пътеки на строителната площадка и подходите към нея.

С всички документи от плана може да се запознаете ТУК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст