ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски иска СЕМ да се самосезира за гостуването на Митрофанова в БНР

“Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България”. 

Това се казва в позиция на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, публикувана на уебстайта на пресцентъра на партията. Съобщението е по повод анонса за предстоящото гостуване на руския посланик Елеонора Митрофанова в ефира на Българското национално радио. 

Пеевски отбелязва, че по Конституция и закон, обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности. Според него тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации, правят недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация.

Депутатът настоя СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират, за да не се допусне подобна провокация в национален ефир. Той допълни и че отговорността на генералния директор на БНР за водената от медията програмна политика изисква преустановяване на всички рискове, свързани с употребата на обществената медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели.

В позицията се изтъква още, че дипломатът е “представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу НАТО и Европейския съюз. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст