ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще финансират 21 проекта по новата програма за подпомагане на черноморските общини

калиакра

Общо 21 проекта ще бъдат финансирани по новата програма за подпомагане на черноморските общини у нас. С въвеждането на първата по рода си реформа се променя начина на изразходване на държавните пари за реклама на туристическите услуги. Тя е стъпка в посока за повече прозрачност и ефективност в съответствие с препоръките на Европейската комисия от Годишния доклад за България.

На 18 декември от 9.30 ч. ще се проведе официална церемония в сградата на Министерството на туризма, на която представителите на всички одобрени общини, ще подпишат договорите си за предоставяне на финансовата помощ.

Работата на оценителната комисия на Министерството на туризма приключи на 12 декември след като разгледа, оцени и класира постъпилите проектни предложения по Процедура чрез подбор на “Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини в Република България”.

В рамките на срока за кандидатстване бяха подадени 21 проектни предложения чрез Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ).

Оценката на всяко едно от тях се проведе в периода 29 ноември до 12 декември на два етапа: проверка на административното съответствие и допустимостта, както и техническа и финансова оценка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст