ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Израел обяви края на операция около болница в Газа

израелска армия израелски сили военни войници газа

Израелската армия обяви, че е открила оръжия и е арестувала около 80 членове на “Хамас” в района на болница

Израелската армия обяви, че е открила оръжия и е арестувала около 80 членове на “Хамас” в района на болница в северната част на ивицата Газа – операция, при която е извършила “клане” според палестинското ислямистко движение, предадоха Франс прес и БТА.

В сряда говорителят на Министерството на здравеопазването на “Хамас” заяви, че армията е обстрелвала стаите на пациентите в болницата “Камал Адуан” в град Газа, като осъди “обсадата”, продължила няколко дни, и съобщи за ареста на членове на персонала. Днес израелската армия заяви, че е “приключила операцията си” в района, който “е бил използван от “Хамас” като команден и контролен център”.

“Войниците арестуваха около 80 терористи, унищожиха терористична инфраструктура и откриха голям брой оръжия”, уточни армията, която добави, че медицинският персонал е бил “разпитан”.

“Персоналът е признал, че оръжията са били скрити в инкубатори, предназначени да се използват за недоносени бебета”, според армията.

“Хамас” осъди “ужасяващото клане” в болницата и заяви, че израелските сили са “разрушили с булдозер палатките на разселените хора”, които са намерили убежище там, причинявайки смъртта на някои. Израелските “престъпления” имат за цел “да сплашат нашия народ и да го прогонят от земята му”, твърди ислямисткото движение, което пое властта в ивицата Газа през 2007 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст