ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Терзиев: СОС трябва да заработи спешно от понеделник

Вяра Тодева, Васил Терзиев по повод решението на Вяра Тодева

Ако в понеделник нямаме председател на СОС, София ще продължава да губи стотици милиони, предупреждава кметът

Столичният общински съвет трябва да заработи спешно от понеделник, написа столичният кмет Васил Терзиев във фйсбук профила си. Иначе ще пострадат големите инфраструктурни проекти на София и ще загубим възможността за финансиране за над 200 милиона за водния цикъл. Ако в понеделник нямаме председател на СОС, София ще продължава да губи стотици милиони, предупреждава кметът.

Липсата на общински съвет прави работата на общината по-трудна. Много от решенията за администрацията минават през СОС. Пренасочването на налични средства от бюджета на общината от една дейност в друга, за да се посрещнат плащанията, е невъзможно без одобрение от СОС, предупреждава Терзиев.

Призовавам политическите сили за отговорност в действията си, за да имаме работещо мнозинство в СОС – независимо от идеологическите и политическите различия. Всички сме дали обещание да служим на града – това е нашата отговорност и тя е на всички.

Имаме наследени проекти от предишната администрация – като тези в централната градска част – Зоните, ремонтите на жълтите павета и ул. “Шишман”, които не са приключени и по които не са извършени плащания, но трябва да бъдат намерени средства, за да продължат.

През моя мандат ще направим промени в системата на работа. Ще си поставим ясни дългосрочни цели, зад които ще стоят планове за реализацията им. И когато дойде следващият кмет, да не се чуди откъде да започне, а да отскочи над постигнатото до момента, да забърза още повече процесите на предишната администрация.

Вярвам в системния подход и в доброто управление, а не в героичните постъпки. Ще постигна това с честен екип и ще покажем, че сме в политиката единствено, за да служим на обществото с професионализъм, прозрачност и меритократичен подход. Така софиянци ще усетят възможно най-скоро добрите резултати.

Благодаря на Дарик радио за поканата да участвам в обзорното им предаване “Дума на годината”. Моята дума за 2024 година е “обединение”, защото вярвам, че всички ние можем да бъдем обединени като народ и нация, завършва кметът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст