ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БДЖ купува още 10 локомотива “Смартрон” на “Сименс”

Закупуването на още 10 нови електрически локомотива ще допринесе за по-ефективното изпълнение на графика за движение на влаковете. Това обяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на подписването на договор за доставка на десет локомотива – най-ново поколение „Смартрон“ на „Сименс“. Така общият брой локомотиви от тази серия у нас ще достигне 25.

„Технологиите в този сектор се развиват изключително динамично и ние трябва да вървим в крак с времето“, обясни Гвоздейков. Той допълни, че с придобиването на новите десет локомотива ще бъде елиминиран ежедневният недостиг на локомотиви, заради който е сериозно затруднено нормалното изпълнение на графика на влаковете.

Договорът за доставка на новите десет локомотива беше подписан от Венцислав Славков, управител на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и управителите на фирмата-изпълнител ДЗЗД „Сименс Трон“ Калин Иванов и Милена Момерин. На събитието присъстваха заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев, ръководството на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, и др. Договорът „Доставка и гаранционна поддръжка на 10 броя новопроизведени магистрални електрически локомотиви за нуждите на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД“ е със срок 48 месеца, като се очаква първият локомотив да бъде доставен до 18 месеца, а останалите девет – до 24-тия месец от договора. Стойността му е 91,2 млн. лева без ДДС, а изпълнител е ДЗЗД „Сименс Трон“. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст