ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите обсъждат на второ четене Закона за бюджета

Депутатите започнаха да обсъждат на второ четене Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в днешното извънредно заседание на парламента с гласовете на 147 депутати. 

“Възраждане”, БСП и ИТН не участваха в гласуването.

Трибуната на парламента е освободена от депутатите от опозицията, които я бяха окупирали от сутринта. БСП поискаха бюджетът да се разглежда текст по текст. 

“ПГ на “БСП за България” сме тук – така, както сме дали дума не заради вас, побойници, а заради българския народ, на когото сме дали дума на младите семейства, на хората с увреждания, на работниците, на пенсионерите сме дали дума да защитаваме техните интереси при обсъждането на бюджета. В боеве не участваме, но в дебат с аргументи – да”, заяви Корнелия Нинова. 

 “Напълно сме наясно с важността на законопроекта, който ще гласуваме сега. Нямаме никакво намерение да ви лишаваме от правото ви да представяте вашите алтернативни предложения, и тъй като законът е достатъчно сериозен, ще го гласуваме текст по текст”, каза зам.-председателят на парламента Росица Кирова.

Йордан Цонев от ДПС също се обяви за пълна прозрачност и възможност опозицията да защитава предложенията си, но поясни:

“И ние искаме да използваме силата на аргументите, госпожо Нинова, но когато ни се пречи да осигурим парите на пенсионерите и парите на здравноосигурените на българския народ и българските медици, ако не ни се позволява да го направим по нормалния начин, сме готови дори да се сбием за българските пенсионери, българските граждани”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст