ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хаос в пленарната зала, “Възраждане” и ДПС се спречкаха

Днешното извънредно пленарно заседание започна с регистрацията на 121 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Още преди началото му обаче народните представители от “Възраждане“ отново бяха пред парламентарната трибуна, ядосани заради демонтирането на Паметника на Съветската армия.

Минути по-рано от кулоарите на парламента Цвета Рангелова обяви, че продължават с блокирането на трибуната на парламента до възстановяването на нормалната му работа. Тези им действия пречат на колегите им от останалите парламентарни групи да се изказват от трибуната. Това доведе до предложение от страна на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, депутатите да се изказват от място с микрофон.

Предложението беше одобрено от регистриралите се в залата. Така от място Теменужка Петкова поиска, а мнозинството прие работата им да започне с обсъждане на таксата за транзит на руски газ.

Последва реакция от страна на депутатите от ПГ на “Възраждане”, които се опитаха да изключат звука от кулоните в пленарната зала, докато председателят на енергийната комисия Делян Добрев представя от място доклада за промени в Закона за прилагане на ограничителните мерки спрямо Русия. Това вбеси депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев, които скочиха, за да се опитат отново да свържат кабелите към колоната. Там обаче те се спречкаха с двама народни представители от “Възраждане”, с които се дърпаха за саката. Междувременно нахлуха и квесторите, които се опитваха да ги разтърват.

Петър Петров от “Възраждане” поиска пленарното заседание да бъде прекратено.

Последва и оплакване – Ивелин Първанов от “Възраждане” каза от трибуната, че Марио Рангелов от ДПС го заплашил, че ще го убие в Плевен. Въпреки боя заседанието продължи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст