ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България може веднага да промени организацията на границата, ако от януари влезем в Шенген

МВР пресконференция министър Калин Стоянов

Ако България бъде приета в Шенген още от януари, страната ни има готовност веднага да реорганизира проверките по летищата. Това каза пред БТА министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той припомни, че страната ни отдавна е изпълнила всички изисквания за влизане в Шенген. Освен това страната ни получи пореден положителен доклад в края на ноември.

Вътрешният министър очаква в следващите дни парламентът на Нидерландия да гласува решение, с което да подкрепи влизането на България в Шенген. “Остава Австрия, според която шенгенското пространство не функционира така, както трябва като цяло. Но България няма как да вземе отношение. Вървят активни работи на всякакво ниво”, каза още Стоянов. Той изрази надежда решението да бъде взето съвсем скоро.

До дни ще заработи нова техника, с която да бъдат изготвяни тестове на шофьори, при съмнение за употреба на алкохол и наркотици. Отделно от това е подсилена структура в сектора за криминалистиката на МВР, съобщи министърът.

Увеличен щатът на Военномедицинска академия, където след получаване на апарат ще се работи на денонощен режим. По този начин вече няма да се чака шест месеца за експертизи. Подобни апарати ще има и в МВР, посочи Стоянов.

Според него МВР е отговорило на очакванията на хората, а през следващите седмици ще постигне “още резултати и по други линии”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст