ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР вади автомати и кучета за спокойна Коледа и Нова година

Вътрешното министерство затяга мерките за гарантиране на спокойното протичане на празниците по Коледа и Нова година, информираха от ведомството. МВР предприема допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието на гражданите преди и по време на предстоящите празници, като за тази цел екипи с дългоцевно оръжие и служебни кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора.

Екипи на Главна дирекция “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места.

Част от екипите ще са освен с дългоцевно оръжие, и със служебни кучета. Основният ангажимент на униформените ще е наблюдение и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.

Вчера спецполицаи от “Специализирани полицейски сили”, “Специални тактически действия” и “Жандармерия”, въоръжени с дългоцевно оръжие, са патрулирали в Бургас по места с голямо струпване на хора, каквито са централната ул. “Александровска”, обособените коледни базари и къщички, районът на железопътната гара, двете автогари в града, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете. От Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас съобщиха, че в патрулите е възможно да бъдат включени водачи на служебни кучета, а целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и терористични действия

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст