Бойко Борисов, Асен Василев и Йордан Цонев коментират бюджета в кулоарите

Бойко Борисов, Йордан Цонев и министърът на финансите Асен Василев направиха изявления пред медиите по повод обсъждането на бюджета в пленарна зала.

Ние каквото бяхме поели като ангажимент да подкрепим – сме го изпълнили. Има една тема, която президентът Радев се надявам да реши бързо – това е таксата за “Балкански поток”. В Унгария чакат обнародването в държавен вестник, при нас мина на две четения, умолявам го президентът да подпише. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В областта на спорта, Министерство на финансите влиза също с толкова пари. За църквите, за джамиите. Всичко това е влязло в бюджета. Сега с Христо Иванов, с колегите от ДПС се разбрахме по регулаторите да се търсят най-добрите хора, независимо кой ги предлага”, добави още Борисов.

Финансовият министър Асен Василев заяви, че приемането на бюджета е започнало и трябва да продължи. “В общинската програма има над 1500 проекта. 98,4% е изпълнението на сделки в страната, данъците се събират и средства ще имаме. Дефицитът дори ще е по-малък”, каза той.

Йордан Цонев е категоричен, че няма вратички що се отнася до изнасянето и внасянето на петрол у нас. “Безусловно ще се получат средства всички 1500 общини, това е безпрецедентно. Когато се говори за вредите от сглобката , трябва да се каже и за ползите”, каза още Цонев.

Типично в стила си Бойко Борисов се пошегува по повод Игнажден, че пръв в кабинета му е влязъл Асен Василев и трябва да му върви по пари тази година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст