Борисов призова президента Радев по-бързо да подпише указа, свързан с отмяната на таксата за транзит на руски газ

“Това, което бяхме поели като ангажимент, да подкрепим, от 69 – 69 депутати сме го свършили, така че сме изпълнили ангажимента си.” Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след окончателното приемане на трето четене на промените в Конституцията.

Той подчерта, че сега това, което е най-важно е бюджетът.

Борисов призова президента Румен Радев по-бързо да подпише указа, с който в “Държавен вестник“ да бъдат публикувани промените в закона за мерките срещу Русия, приети на две четения от парламента тази седмица, и свързани с отмяната на дерогацията и на таксата за транзит на руски газ през наша територия. Той подчерта, че това е от изключителна важност за приемането на страната ни в Шенген. “В Унгария чакат да видят промените обнародвани в “Държавен вестник“, добави още бившият премиер.

На въпрос има ли вратички в гласуваните текстове във връзка с отмяната на дерогацията, председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев коментира, че винаги някой сяда в някакъв кабинет и казва “има вратички”, но в конкретния случай нямало.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст