Радев ще сезира Конституционния съд за промените в основния закон

Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, заяви Радев

Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд за промените в основния закон, които депутатите приеха окончателно днес на трето четене. Според държавния глава промените в Конституцията подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава. Той определи измененията като експеримент, за който българите ще плащат тежка цена.

“Вече е ясно, че гласуваните промени няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава. И зад тези промени прозира една ясна цел – управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие”, посочи Радев. “С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем”, добави той. “Като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг”, подчета президентът.

Радев прие почетния караул по повод 80-годишния юбилей от подвига на капитан Димитър Списаревски. След това полижи венец пред паметника на летеца, загинал през Втората световна война.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст