С промените в Конституцията се поставя началото на съдебната реформа, убеден е Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България", "Демократичва България", ДБ

Промените в Конституцията са факт. За нас това всъщност е истинското начало на съдебната реформа. Защото тези промени ни дават възможност, с последващите изменения в Закона за съдебната власт, в процесуалните закони и най-вече с кадровите решения, които предстоят да бъдат взети, да постигнем истинска независимост на българския съд

Това заяви пред журналисти в парламента Христо Иванов от парламентарната група на ПП-ДБ след приетите промени в основния закон на страната.

Той подчерта, че оттук нататък предстои сериозна работа. По думите му тези промени са показали, че в България, въпреки големите разделения, е възможно да се постига съгласие около национални цели.  

Иванов благодари на колегите си от ПП-ДБ, от ГЕРБ-СДС, от ДПС и на опозицията от „БСП за България“, както и на всички, които са се включили в дебатите. Той изказа благодарност и към членовете на комисията по конституционни въпроси, които са провели обсъжданията. 

Депутатът бе категоричен, че не се притеснява от заявките, че промените в Конституцията ще бъдат атакувани пред Конституционния съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст