България и Япония ще си сътрудничат в хранително-вкусовата промишленост, в образованието и в науката

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се срещна с посланика на Япония в България Негово Превъзходителство Хисаши Мичигами и обсъдиха възможностите за засилване на бизнес контактите между двете страни, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Земеделският министър заяви, че ще подкрепи възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на хранително-вкусовата промишленост, като предложи организирането на бизнес делегации от сектора. Според него, има голям потенциал за активизиране на търговските отношения в областта на храните.

Н. Пр. Хисаши Мичигами акцентира върху установените контакти между японските  и българските университети, които обучават студенти в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Той отбеляза, че е важно да се насърчи обменът на изследователи и студенти и да се споделят знания и опит.

Министър Вътев представи ключови постижения на българските учени в областта на селското стопанство и в заключение подчерта, че България и Япония могат да развият силно сътрудничество в областта на образованието и науката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст